Zoek een land, plaats, accommodatie of activiteit

Zoek

 

 

Laatste foto's Mexico
Er zijn nog geen foto's voor Mexico
Upload als eerste een foto!

 

 

Home > Mexico

Praktische reisinformatie voor Mexico

 
Laatste beoordeling
Er zijn nog geen foto's.
Voeg een foto toe

Pieter Baetsen in Nuevo Vallarta


Door: Pieter Baetsen

Geplaatst: 28-01-2018


"Hoge en accommodatie fantastisch , bediening en verzorging geweldig. Evenals entertainment ‘s-avonds."

Lees meer >

 

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Vliegtuig: lijn- en chartervluchten rechtstreeks vanuit Nederland en België op diverse plaatsen in Mexico. De gemiddelde reisduur naar Cancun bedraagt ca. 10 uur.
De gemiddelde reisduur naar Mexico City bedraagt ca. 14 uur.
Voor overige informatie kijk op /www.selector.nl/.

Reizen in het land zelf

Goed georganiseerd openbaar vervoer. Taxi's zijn niet duur en men kan er een auto huren. In Mexico-Stad wordt aangeraden gebruik te maken van de officiële luchthaventaxi's en de per radio oproepbare 'taxis de sitio'. Vanwege veelvuldig voorkomende berovingen in lange afstandsbussen, wordt ontraden 's-nachts in deze bussen te reizen. Ook in bussen naar toeristische bestemmingen (b.v. van Mexico-Stad naar Teotihuacan, van Palenque naar Merida en in de deelstaat Quintana Roo) wordt melding gemaakt van overvallen. Geïsoleerde lokaties zoals bijvoorbeeld afgelegen stranden dienen te worden gemeden.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Mexico van korter dan 90 dagen is alleen een geldig paspoort vereist. Zorgt u ervoor dat uw paspoort na vertrek uit Mexico nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is niet nodig. Identiteitskaart is niet geldig.

Veiligheid

Hoewel Mexico een land is waar het goed toeven is, geldt daar daar met name voor de grotere steden: let goed op, loop niet opzichtig met portemonee en fotostoestellen te paraderen. Er vinden berovingen plaats. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is bijzondere oplettendheid geboden op vliegvelden, in busstations, bij gebruik van openbaar vervoer en nabij populaire toeristische bestemmingen. Zij adviseert ook om het historisch centrum van de hoofdstad in de avonduren te mijden. Het risico van berovingen bestaat volgens BU ook buiten de grote steden, in het bijzonder in de staten Michoacan, Guerrero, Oaxaca, Chiapas en Campeche. Overdag kan in Chiapas op de hoofdwegen, zonder groot risico, worden gereisd. Reizigers dienen evenwel de wegen tussen Tuxtla Gutiérrez, San Cristobal, Palenque en de Guatemalteekse grens niet te verlaten alvorens hierover lokaal advies te hebben ingewonnen. Voorzichtigheid blijft geboden. Reizigers in de deelstaten Chiapas, Guerrero, Puebla en Oaxaca dienen voorbereid te zijn op veelvuldige controles op secundaire wegen door politie en leger

Betalen in het land

De munteenheid in Mexico is de peso. Het is een incourante geldsoort die buiten de regio vrijwel niet verkrijgbaar is. € 1 is ongeveer 15,81 Mexicaanse peso’s waard (koers op 12-05-2005). U kunt het beste travellercheques van American Express meenemen in coupures van $ 50,- aangevuld met wat kleine contante dollarbiljetten. Deze zijn voor onvoorziene uitgaven zeer handig. Geld wisselen kan direct na aankomst en op verschillende plaatsen gedurende de reis. In een groot aantal plaatsen in Mexico mogelijk om geld op te nemen met de giro- en bankpassen met het Cirrus-logo. Blijft deze mogelijkheid bestaan dan is dit zeker de handigste en goedkoopste manier om aan Mexicaans geld te komen. Omdat dit een nieuwe dienst is raden we u echter aan hier niet blind op te varen en ook een deel van uw budget in Amerikaanse dollars mee te nemen.

Inentingenen gezondheid

Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen.
Bescherming tegen Hepatitus A wordt aanbevolen.
Malariagebieden:
Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
De malaria gebieden:
Mexico platteland zuiden en het grensgebied tussen Guatemala Belize en Mexico.
Voor meer informatie raadpleeg de /website van het Lcr/.

Elektriciteit

110 volt met Amerikaanse stopcontacten. Men heeft een adapter en universeelstekker nodig.

Klimaat

Mexico heeft, door het zeer wisselend landschap, een gevarieerd klimaat. De verschillende klimaatzones variëren van gematigd (17 tot 23 graden C) tot heet (23 tot 26 graden C). De droge westkust is in de zomer het heetste gedeelte van Mexico.

Taal

Spaans. Bij de meeste hotels restaurants en bars spreekt men ook Engels.

Alarmnummers

Mexico heeft de volgende alarmnummers:
Politie: 18-39-54
Brandweer: 14-20-50
Rode Kruis: 15-20-55

Bellen vanuit en naar het land

Wilt u vanaf uw vakantiebestemming Mexico naar Nederland telefoneren, dan draait u 00-31. De thuisblijvers die vanuit Nederland naar Mexico willen bellen, doen dat door eerst 00-52 te draaien.

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Mexican Tourist Office
60-61 Trafalgar Square
London WC2N 5DS
England
tel: 0044.207.8393177
fax: 0044.207.9309202

Mexicaanse Ambassade
Nassauplein 17
2585 EB Den Haag
tel: 070-3602900

Nationale feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
17 januari Dag van San Antonio de Abad
5 februari Dag van de Constitutie
24 februari Mexican Flag Day
1 mei Dag van de Arbeid
21 maart Herdenking van de geboortedag van Benito Juarez
1 november Allerheiligen
2 november Allerzielen
20 november Dag van de Mexicaanse Revolutie
12 december Dag van de Virgin of Guadeloupe
25 december Kerstmis
Verder de feestdagen waarvan de data wisselen zoals Pasen en Pinksteren

Tijdsverschil

In Oost-Mexico is het 7 uur vroeger dan bij ons in Nederland. In West-Mexico is het 8 of 9 uur vroeger.

Water

Uitsluitend gebotteld water drinken.
"Rauw" water 10 minuten laten koken.

Vakantie artikelen | Vakantie links Naar boven | Home

 

Bekeken en bewaard

Onafhankelijkheid

VakantieReisWijzer is volledig onafhankelijk. Sommige touroperators sponsoren onze site maar hebben geen invloed op uw reacties.Disclaimer

Redactie

Ontbrekende accommodaties
Bent u op vakantie geweest en wilt u uw reactie geven, maar staat uw accommodatie niet op VakantieReisWijzer?Meld ontbrekende accommodaties


Ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid
Ontbreekt er een activiteit of bezienswaardigheid op VakantieReisWijzer? U kunt deze hier toevoegen.Meld ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid


Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over VakantieReisWijzer?Neem dan hier contact op

2020-04-03 13:24:34
0.094 sec

*